maandag 18 september 2017

Uitstapje: Naaiweekend Handige Bloesems

Moms need me-time. Teveel projectjes, een te drukke zware zomer, een hectisch jaar, ... zorgden ervoor dat m'n blog op een laag pitje kwam te staan. Ik ga niet te ver ingaan op saaie details, dus vertel ik liever wat leuks!

Ik was dit weekend op weekend in een klooster te Zepperen. Jawel, ik, in een klooster samen met 22 andere dames. Vrijwillig! Op bekering! Oke, nee, dees gaat te ver. Op naaiweekend dus. Het was de 3e keer dat ik ging, en ik raad het iedereen aan. Een heel weekend om lekker te kletsen, elkaar te leren kennen, projectjes uit te werken, elkaar te helpen en toch ook wel om te bezinnen.

Ik liet de kinderen over aan de bekwame handen van vriendlief, zorgde voor eten in huis, stofjes netjes voorgewassen en vrijdag knipte ik nog diverse stofjes uit om voorbereid te zijn. Ik nam ook veel leuke patroontjes mee, vooral die van Compagnie M en enkele Ottobres en vertrok gepakt en gezakt naar Zepperen. Eens aangekomen, was de ontvangst al leuk, een zoektocht naar onze kamers, en en kennismaking met de kamergenootjes. Pia en An, twas plezant! Een glaasje bubbels om het ijs te breken, en een leuke ronde om elkaar te leren kennen. Jonge mama's, mama's met oudere kindjes, vrouwen met kleinkinderen en kinderloze vrouwen allemaal met 1 zelfde doel. Jawel, een heel weekend vol vrouwen kan ook zonder ambras! Ofwel ga ik enkel met de leuke groepen op weekend, dat kan ook. Dit keer kende ik slechts 1 madam, maar bij de kennismaking bleek dat er diverse bloggers bij waren die ik ook kende. Te gek! We mochten op voorhand doorgeven wat we van de frituur mochten hebben, en zo aten we lekkere frietjes de eerste avond. Nadien kon het echt beginnen. Omdat het weekend voorbij vloog, ga ik gewoon de foto's posten. Eronder zal je meer informatie vinden, qua patronen en stofjes.

foto van Rebecca Asaro.foto van Rebecca Asaro.
Dit zijn de Pepi en annica uit Ottobre 6/2013
Het slipje moet nog een elastiek krijgen, en is lekker hoog, dada bouwvakkersspleet en hallo warme rug. Beide zaten sneller ineen dan ik dacht, en ik ga deze patroontjes nog vaak gebruiken voor ondergoed en zomertopjes. Het ideale restjesverwerkingpatroon.
Het stofje is Japan Cherry van Finch Fabrics, een stofje dat ik vond in de lapjesberg op een vorig geweldig naaiweekend

foto van Rebecca Asaro.foto van Rebecca Asaro.
Deze kent iedereen wel, 2 Lottarokjes van de getalenteerde Compagnie M., het linkse stofje vond ik tijdens de restverkoop van de Lapjeskraam in Maastricht, het groen voor de zakjes zat in een goodiebag van een vorig geweldig naaiweekend (ja datzelfde), en is van Fiona Hewitt. Het rechtse stofje is van Nooteboom Textiles.

foto van Rebecca Asaro.
Deze komt uit een oude knippie, het was de eerste keer dat ik met elastische kantelastiek werkte, en daarmee dat de nek niet echt geslaagd is, ook een stofje van Fiona Hewitt, en zelf ben ik ook geen fan van de mouwtjes. Toch eens meer oefenen dan. Elientje is gelukkig wel blij.

foto van Rebecca Asaro.
Deze komt uit de B Trendy, en maakte ik samen met Gina. Het stofje is eentje van Poppy, en kocht ik bij de de Stoffenschuur die ons kwam verblijden met een bezoekje. Het geel had ik nog over, en het zilver kreeg ik van Gina. We hebben het patroon een beetje aangepast, zo hebben we geen tunnel gebruikt omdat de knoopsgaten een pain in the ass waren, en ik denk dat we het verlengd hebben. Ook werd de zak om de knoopsgaten te verstoppen naar boven geplaatst. Laat de herfst maar komen, ze is er klaar voor.

foto van Rebecca Asaro.foto van Rebecca Asaro.
Deze kent iedereen wel. De Louisa van de wederom getalenteerde Compagnie M, het linkse stofje is de Gnomeville van Michael Miller en de stipjes zitten bij het paneel. Rechts zie je hetzelfde met lange mouwen, in een soft cactus stofje dat ik kocht bij Something Strange, net zoals het Gnomeville stofje.

foto van Rebecca Asaro.foto van Rebecca Asaro.
Tot slot maakte ik nog 2 julia sweaters. Links ook Fiona Hewitt, rechts poppy. Een instant satisfation project, dat op nog geen half uur in elkaar zit. Leuk detail, de rechtse is om half 8 's morgens gemaakt. Gina, Pia, Kim en ik deden een nachtje door, yes we did!

Het was een geweldig weekend, Ivy, dank je wel om dit te organiseren je hebt dat super gedaan. Liefst dames, allemaal, jullie zijn TOP! Ik kijk uit naar een volgend weekend, en maak me rustig aan klaar om eind oktober met onze Sew Naaiz-kliek op weekend te gaan.

Liefste sponsors, jullie waren met teveel, de goodiebag, wauw!!!! Superveel hartjes voor jullie xxx
http://www.leerke.be/
http://www.babarum.be/
https://www.budgetstoffen.nl/
http://www.casennina.be/http://www.chrisjo.be/
https://compagnie-m.com/ref/22/
http://destoffengalerij.be/
http://www.erfilstoffen.com/
https://www.feeerieke.be/
https://www.facebook.com/FemitexStoffen/
https://www.fournituren.nl/
https://www.hetstoffenhuis.be/
http://www.hotstof.be/
http://www.k-bas.be/
https://www.kiwifabrics.be/
https://www.lanalotta.be/
https://www.destoffenmadam.be/nl/
http://www.piekewieke.be/
https://www.sofilantjes.com/?affiliates=31
https://www.stitchshop.be/
http://www.stoff.be/Welkom/index.php
http://www.stoffenfeest.nl/
https://stoffenschuur.be/
http://www.stoffenvanleuven.be/
http://www.stofrenke.be/
https://www.straight-grain.com/
https://www.facebook.com/tirelirediscount/
https://www.stofuiltje.be/
http://www.veritas.be/

Ohja, voor mezelf naaide ik een slipje. Om diverse redenen, niet publiceerbaar, en minder voor herhaling vatbaar dan Elien haar slipjes.

Onze locatie was het Bloesemklooster in Zepperen, een prachtige gerenoveerde hoeve die ideaal is voor naaiweekends.

8 opmerkingen:

 1. Leuke outfits! Dochter mag gerust in de wolken zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rebecca, gij beest! Zot zalig leuke dingen genaaid! En zo mooi!!! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tja, kwas in de mood :p Ik kijk zoooo uit naar ons weekend eh! x

   Verwijderen
 3. Tof verslag van een topweekend . Mooie creaties. Fijn om je te leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och, maar zie, ik volgde jou al!
  Prachtige naaisels en wat een fijne pasbeurtfoto's :)
  Fijn je te leren kennen. Hopelijk zien we elkaar nog eens.

  BeantwoordenVerwijderen