zondag 19 februari 2017

Naaien: Sew Naaiz weekend!


Jullie wisten al dat ik bij Sew Naaiz zit, Sew Naaiz is een groepje, opgericht vorig jaar door Marie-Paule van So Popo Sew toen enkele dames met dezelfde interesses zin hadden in een naaiweekend. Dat werd zo'n succes, dat er snel weer eentje zou komen, en zo kwamen we in september vorig jaar samen in Genk, om zo de lange wachttijd van weeral een jaar te moeten doorbreken. 

Dit jaar had de maand februari weer leuke dingen gepland, met 1 groot doel! Het weekend van dit jaar. Weer verbleven we in de WildeMan te Retie, een perfecte locatie, en mochten we 2 nieuwe dames verwelkomen in de groep. Welkom!!!! Op 1 intussen bevallen madam na, waren we compleet en zo keek ik er vanaf maandag al enorm naar uit om ze vrijdag weer te zien. En vrijdag druppelden we allemaal weer naar binnen, de sfeer zat er goed in, plannen werden gesmeed, en iedereen was goed voorbereid. (Oke, nee, dat laatste, nope, just kidding maar we hadden er zin in!)


Mijn doel was om deze keer vooral Elientjes kast te vullen. Mijn overlock was nog niet hersteld, gelukkig mocht ik eentje lenen van iemand die eentje op reserve bijhad. Thx Joyce! Ik begon met een simpel A-lijntje voor het werk. Ik gebruikte daarvoor het Ninapatroontje van Compagnie M, waarvan ook een patroont in onze goodiebag zat. Waarvoor megadankjewel! Ik maakte het rokje al vaker voor mezelf, en zo zat dit op enkele uurtjes in elkaar. De oranje paspel vond ik in m'n naaidoos die ik van Sylvie kreeg, en de blinde rits, tja die heb ik altijd op overschot. Ik maakte een L, waar ik bij m'n vorige rokje een Xl maakte, maar sjoemelde door een stretchkatoentje te nemen. Don't care, is toch een maatje kleiner! 

foto van Rebecca Asaro.


Nog een weekje verlof, en ik kan het aandoen. Een mens zou voor minder uitkijken om te gaan werken, niet? 

Als tweede, wou ik een Princess Castle maken, het stof kocht ik op een verkoop van Something Strange, en is van Hamburger Liebe (wat een kwaliteit, amai), het patroon leende ik van Elke, de overlock mocht ik van Joyce gebruiken, en het mint groen, vond ik in de restjesberg. Iedereen had lapjes en restjes meegenomen die we niet meer gebruikte, en zo werden enkele dozen een berg. Ik maakte de 98 en verlengde naar 104, omdat ottobre toen nog de oude maten hanteerde. De zakjes waren een hindernis (zo inieminie), maar Elien is er verzot op! 'wauw mama kijk eens, zakjes!!!!!!' De opening is net te klein, ze krijgt haar handjes er in, maar niet zo goed uit. Dus heeft ze een bezigheid. Maar de grootte van de zakken is ideaal voor kleine schatten in op te bergen. 

foto van Rebecca Asaro.foto van Rebecca Asaro.Ik besloot om te gaan slapen, het was al 2 uur, en na een nachtje van 6 uur werd ik rond half 9 wakker. Zalig, dat uitslapen! Een ontbijtje wachtte ons 's morgens op, en zo konden we aan deel 2 van ons weekend beginnen. Twinning zat al langer in m'n hoofd. Ik had een prachtig Camelot stofje, weeral van Something Strange, Twinnen, is hetzelfde maken voor 2 vriendinnetjes, zusjes, moeder en dochter... Of het gebruiken van hetzelfde stof. Doordat Elientje op mij lijkt, qua haarkleur, en ogen, haar temperament heeft ze van de papa, en ja de diva-allures ook... Was het handig om stof te kiezen dat bij ons past. Ik maakte dus 2 Lotta's van Compagnie M, voor m'n kleine meid en mezelf. ook dit patroon zit weer supersnel in elkaar, en in een mum van tijd had ik 2 rokjes. Ritsen vond ik weer in m'n naaidoos, en zoals het lot het wou, vond ik de knoopjes van mijn rokje in een stukje van de Goodiebag van vorig jaar, en die van Elien in het zakje van dit jaar. Beide gedoneerd door Lanalotta. Wat denken jullie? Geslaagd, of geslaagd? Onze Elien zit in de 'dezellufde'-fase, en dat was het eerste wat ze zei toen ik de Lotta's liet zien. Ohja, en 'da zijn hartjes mama'. Oog voor detail heeft ze ook, die kleine meid! Mijn Lotta maakte ik met plooitjes, en die van Elien kreeg rimpels. 

foto van Rebecca Asaro.


foto van Rebecca Asaro.


Intussen was het weer 2uur, of zelfs half 3 en hoorde ik een bed roepen. Mijn dag was toch al geslaagd, en zo werd ik wakker rond 10 uur, zondagmorgen. Mag ik erbij zeggen dat dit voor de eerste keer in MAANDEN was dat ik noges mocht uitslapen! Heerlijk! Sorry roomies voor mijn gesnurk, ik heb er niets van gehoord ;) 

In de lapjesberg op zondag vond ik nog een gigantische lap van Michael Miller, gedoneerd door Katrien van Kaatjenaaisels, en terwijl zij hem beugezien was, had ik spijt dat ik mijn niet had meegenomen. Weeral het Sew Naaiz-lot denk ik. Ik gebruikte het Laure patroon van Straight Grain, want ik was verliefd worden op de Quipao vorm. Het kraagje heb ik niet gemaakt, maar de uitsnijding in het bovenlijfje versierde ik met een gouden paspel. De spelende kindjes kwamen op het rokdeel, gezien ik de Drop Waist versie maakte. Ik maakte een 4jaar, zoals bij de Lotta, en merkte op dat dit wel aan de korte kant is. Elien is verliefd op het jurkje, en heeft 20 minuten in elke kamer gedanst van blijdschap. Ze is een prinsesje met een danskleed. Missie geslaagd dus? 


foto van Rebecca Asaro.foto van Rebecca Asaro.

Uit de overschot van de gigantische lap, kreeg ik nog een Lotta-rokje, dat nog 2 stiksels moet krijgen, en dan af is. Ook maakte ik deze kleine Lotta met plooitjes opdat de kindjes mooier uitkwamen.

foto van Rebecca Asaro.

foto van Marie-Paule Gyselen.


En zo maakte ik op 2 dagen, nog niet, 48 uur ongeveer, bijna 6 kledingsstuks, bezochten we Juffertje Uil, zag ik de tofste naaivriendinnen die er bestaan, sliep ik heerlijk, en genoot ik even van me-time en vriendschap. Onze goodiebag was weer mooi gevuld (de sponsors komen snel online, maar het was zoveel! Dank jullie wel allemaal), mijn stoffenmand die ik bijhad, liep zelfs over want 'neem maar wat ge wilt gebruiken', zorgde ervoor dat mijn eigen stofjes amper gebruikt werden. EN zaterdag werden er ook nog mooie stofjes uitgeloot! 

Rijkelijk gevulde goodiebag

Ik wil graag Marie-Paul weeral bedanken, voor het op poten zetten van weer een fantastisch weekend. En de prachtige madammen van Sew Naaiz ook! Jullie zijn allemaal geweldig! Intussen zit ik weer thuis, met een hart vol liefde, een blije dochter, een zoon die vroeg wanneer hij nog eens iets kreeg, en een lief dat me toch gemist heeft. 

Afbeeldingsresultaat voor sew friends

Nu is mijn vraag aan jullie, wie kent een toplocatie, die betaalbaar is, om ons te herbergen in september, oktober? Zo moeten we geen jaar wachten, maar slechts een halfke.  

Ultramegadankwoordje aan onze prachtige sponsors! Wauw! Elke keer opnieuw verschiet ik wanneer ik een goodiebag mag openen. Marie-Paule ontwierp een eigen logo om op de tas te drukken, en een vrouw kan nooit genoeg tassen hebben! Liefste FramaloStoffengallerijCompagnie MBrindille & TwigItch2stichMy childhood TreasuresStitchCas & NinaNominettePetite CoutureHet StoffenhuisAteljee PveritasStoffenmieFlow MagazineLanalottaMind the WhaleStoff.beKaatjesnaaisels (jawel, ze was gewoon met ons mee), Juffertje Uil (we zijn er ook gaan shoppen, en kregen nog een mooie korting!!!), FeeëriekeDen DepotModecouponMon DepotGallery FabricsFairy TailorsViolette field threadsOliver+SElegance & ElephantsBlank Slate PatternsMade It PatternsSofilantjesSomething NaaisPindanutjesSoft CactusKiwi FabricsMisses NeedleRosie & MeTillie & The ButtonsMalieke & Co en tot slot Babarum voor hun prachtige donaties! We kregen patroontjes, stoffen, mooie kortingen, ritsen, kaartjes, knoopjes, snaps, ... 

Ik voel me zo gezegend. Niet enkel door de cadeautjes, maar ook door alle liefde die ik dit weekend kreeg, want 22 vrouwen onder 1 dak! Maar de enigste woorden die gevallen waren, waren vrolijke! Thx lieverds, jullie zitten allemaal in m'n hart! 

Afbeeldingsresultaat voor heart buttons

11 opmerkingen:

 1. Heel leuk gedaan! En zo veel kunnen doen super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, nuja, het is zoals elk weekend he, het was weer veel te kort! <3

   Verwijderen
 2. Het was top! Bedankt dat ik er bij mocht zijn 🙂

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow zo snel al een overzicht en je maakte echt super dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toffe blogpost! En zo snel 😉 Blij dat je er weer bij was. Een zotte doos als jij brengt veel sfeer 😁 En superleuke creaties. Merci nog voor dat Lotta rok hack idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Woopwoop! Ja, ik ben echt in de wolken met m'n Lotta! Kristof moet nog een mooie foto maken, en die van Elien moeten nog een beetje kleiner gemaakt worden. Ik vond het echt super, nuja, kan ook niet anders dan wanneer zo'n topmadam het organiseert!!!!! #superblijomjenaaivriendinnetjetezijn <3

   Verwijderen
 5. Great job ladies! I want to join the next sewing meeting!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie blog, ik word weer helemaal happy terwijl ik dit lees, met een grote smile!
  De superlatieven zoals geweldig, super, véél te kort en andere vliegen hier in't rond,
  En ik kan natuurlijk niet wachten om jou in vakantie stemming met jullie nieuwe Lotta rok te zien👍

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van ons Elien is nog iets te groot. Maar met enkele steekjes kan dat verholpen worden. De mijne wordt donderdag gedoopt.

   Verwijderen
  2. Die van ons Elien is nog iets te groot. Maar met enkele steekjes kan dat verholpen worden. De mijne wordt donderdag gedoopt.

   Verwijderen
 7. Ik denk dat de colliemolenhoeve een leuke plek is voor een naaiweekend. En als je saar bent, kun je een bezoekje brengen aan De Stoffengalerij of hen naar jou laten komen

  BeantwoordenVerwijderen