zondag 12 juni 2016

Alle Somerskes zwemmen in het water!

 De personen die me op Facebook hebben, kunnen er niet onderuit. We hebben een zwembad. Geen superdeluxeinbouwding. Nee hoor. Het begon met zo'n simpel rechthoekig intex ding, zo eentje met 2 opblaasbanden. Zoals alle opblaasdingen, ging het stuk. Hetzelfde gebeurde met eentje met 1 opblaasbare band dat zichzelf recht hield, .... En zo kregen we vorige zomer het 'oud' van m'n stiefvader. Nuja, oud, zijn vorig want hij wou na de scheiding toch geen zwembad meer... 


Van dit zwembad hebben we enkele jaren genoten, en onze planning was om het dit jaar opnieuw op te zetten, op een andere plek, gezien ons gras nog niet echt herkomen was, van vorig jaar. Sta me toe om te zeggen, dat we tweedehandskopers zijn, een rommelmarktje afstruinen, een wagen 2dehands kopen (persoonlijk snap ik de meerwaarde niet van een gloednieuwe, maar uiteraard heeft elk zijn mening), het geld dat je uitspaart door een mooie tweedehandsaankoop kan je spenderen in een kwaliteitsuitbreiding ervan. Of in iets anders leuks natuurlijk.

Zo dus, die ene zondag, toen Kristof op kapaza rondkeek voor een zwaardere zandfilter. Als ware het een toverspreuk, stond ik meteen naast hem toen hij de magische uitspraak 'lievie, lievie, lievie', zei. Wat we daar zagen, hebben we nog NOOIT gezien! (Gniffel, he, Kristof)... De grootste Intexmaat die te vinden was. Of is... 9.75 op 4.88meter! Of grof gezegd, 10 meter lang! Op de foto's was het water smoezelig en bruin, maar het stond nog recht. Zeer belangrijk, na een snel telefoontje naar de verkoper, een lichte onderhandeling over de prijs die al zeer redelijk was (en naar mijn papa voor zijn camionette) konden we langsgaan. We kochten het bij mensen in Paal, bij Beringen. Niet zo ver rijden, Ze hadden het zwembad intussen al leeggelaten, we belden nog even naar Kristof zijn papa voor extra mankracht, betaalden en we waren weg. Bij het zwembad zaten ook nog veel producten, en andere accesoires, en jawel, nog een zandfilter. Aan dat laatste scheelt iets, maar we gaan hem eens binnenbrengen in een visvijverwinkel (what's in a name!) en wanneer hij hersteld is, gaat Kristof nog een andere constructie opbouwen om beide te gebruiken. Die handige lieverd van mij! De personen van wie we het kochten, gingen door hun drukke jobs het zwembad toch niet gebruiken, en voor hen was het eerder een last.

Toen papa en Kristof terug kwamen, moest ik gaan werken, neem van me aan dat de keuze snel gemaakt was, meehelpen smodderen in de zon aan het zwembad of gaan werken, woopwoop! Het zwembad stond ook redelijk snel in elkaar. Enkele uren later, kreeg al een foto waar Robbe op stond, voor het zwembad. Ik zag hem niet eens staan! 10 fokking meter! M'n klein manneke was nog kleiner, en uit schrik om elientje zelfs te verliezen, was ik dankbaar dat ze niet mee op de foto stond! Die vond ik al helemaal niet terug! Zoals je op de foto's al ziet, was er ook al veel kuiswerk aan het zwembad.

Ons klein kereltje


De dag nadien bekeek ik het zwembad, en zagen we dat er veel roestplekken in zaten, van het laddertje van de vorige eigenaars. Die kregen we er wel uit, handwerk hoort er bij voor een prijsje. Kristof zijn huidige wagen hebben we ook aan een spotprijs gekocht, omdat we wisten dat er nog veel werk aan was. Intussen heeft hij alle luxeopties er in, van een duur model, ook voor een lage prijs. Verwacht nooit dat je vb een iPhone voor 30 euro kunt kopen, want dan heb je 2 opties: of het ding is gestolen, of het is en nepperd. In beide gevallen ben je gekloot.

Kristof begon te schrobben, en ik ging weer werken en na enkele dagen schrobben, schuren, stomen en hogedrukreinigen, was het proper genoeg om te vullen. Een zwembad van dit formaat heeft veel water nodig. VEEEEEEEEEEEL WATER! Een 54.000 liter, weliswaar. Vroeger kwam de brandweer dit kennelijk vullen, voor een prijsje, maar tegenwoordig, verzekerings- en administratiefgewijs, doen ze dit niet meer. Nuja, we kennen geen brandweermannen die dit doen. Misschien jij wel. Plus, mochten die mannen hier staan, ons zwembadje te vullen, terwijl er elders een huis zou uitbranden of een kitten vast zou zitten in een boom, ik vergeef het mezelf nooit!

Zoek Kristof, ja zo groot is het zwembad! 
Voor alle duidelijkheid, dit is een van de laatste poetsfoto's die ik heb. De vorige wil ik je besparen, maar beeld je dit in, met veel water, modder, smodder en bruin drek. Waar was ik? Ohja, vullen.... Nadat de sexy bezwete brandweermannen verwijderd waren uit mijn dagdroom, beslisten we het te vullen met grondwater. We hebben een installatie staan, ons grondwater is goed aanwezig, dus kost het enkel stroom. Samen met onze buurman maakten we een pronostiekje, het ging tussen 27uur en 34uur. Verschiet niet van het water, het is bruin! Superbruin! Door de roestdeeltjes die in onze grond zitten, en nog andere dingskes, maar het ging goed komen zei Kristof, Gezien hij altijd gelijk heeft, maar echt ALTIJD, geloofde ik hem ook weer. 
De eerste literkes. Sommige roestplekken kregen we er echt niet uit
Op de foto's hieronder zie je het verschil op enkele uren, We hebben beslist het tot de witte rand te vullen, en dan kon het filteren beginnen.Mensen die de wederhelft kennen, weten dat hij soms ver kan gaan op een resultaat te bereiken. Zeer ver! Producten werden bijgehaald, en aangevuld, uitgemeten en verdeeld in het zwembad. Ook kochten we een zwembadstofzuiger. Je hebt 2 varianten. De ene, bedien je zelf, je sluit hem aan op de waterslang, en met de steel beweeg je in het zwembad en zuig je de samengeflockte vuildelen op. Met Bobby moet je dit niet doen, die sluit je aan op de wateraanvoer in je zwembad en het beest doet zijn ding. Ook heb je automatische waterstofzuigers, maar die kosten teveel. Het nadeel van Bobby is, dat hij niet overal perfect komt. Nuja, we laten hem toch de hele nacht zijn ding doen. Het prijsverschil tussen een manuele waterstofzuiger en Bobby is ook niet zo groot, Je hebt zeer goedkope setjes, maar persoonlijk zou ik dan meer uitgeven aan een Bobby exemplaar, gewoon al omdat deze 's nachts ook zijn werk doet en je zelf lekker kunt genieten in het zwembad terwijl je anders nog een tijdje bezig was in de brandende zon om het zwembad proper te krijgen.

Na een week was het zwembad klaar, nuja, klaar, we hadden een zwembad, we hadden relatief proper water, ik vind het jammer dat we geen tijdens foto's hebben, op een of andere manier zijn ze van m'n telefoon weg. Maar op een week is je water van donkerbruin naar licht geel/groen. En door de producten toe te voegen, en regelmatig te controleren heb je snel 'zwembaar' water. Nu moesten we nog een laddertje hebben. Dit hadden we enkele weken geleden al besteld via iTek. Over hun webwinkel ben ik niet al te enthousiast, gezien de communicatie tussen de winkel en de webwinkel.... Zeer moeizaam verloopt, lang verhaal zeer kort. Ipv 2 maanden te moeten wachten op onze ladder, u leest het goed, 2 maanden!!!! Hadden we het na enkele telefoontjes plots de dag nadien! Zo zie je maar dat een telefoontje veel kan doen. Graag wil ik dan wel de klantendienst bedanken, voor de snelle respons, gelieve dit ook door te trekken naar de rest van jullie winkels. Toen we eindelijk onze onvindbare ladder hadden, kon voor ons de zomer beginnen. Met een plons luidde Robbe de zomer in, want de eerste duik was aan hem beloofd!

         
   Zoals je op de foto's ziet, is het water eerst nog wat troebel, maar op de laatste foto, is het allemaal prachtig helder. Jawel, dit is het smoezig bruin zwembadwater van int begin. We hebben geen knappe brandweermannen, die bezweet hun lichaam afveegden en de roetsporen op hun gezicht lieten, laten komen. Nee, prachtwerk van de prachtige man die ik de papa van mijn kindjes mag noemen!

Intussen zijn we 2 weken later, en op mooie dagen kan ons zwembadwater tot 26 graden worden. En begonnen Kristof zijn handjes weer te jeuken! Volgende stap? Zwembadverwarming! Al snel begon hij zelfgemaakte constructies te bedenken en hield ik mijn hart vast. Wederom keek hij op Kapaza en zocht hij naar zwembadverwarming. Al snel kwam hij uit op een man in Heist-op-den-Berg, die een zwembad had, maar doordat zijn studerende zoon het nest zo goed als verlaten had, net nut niet meer zag om een zwembad nog te onderhouden. Geef de man eens ongelijk? Kristof belde naar de man, en maakte een afspraak voor volgende week, gezien hij nu nog op vakantie was. Gisterenmiddag werd kristof gebeld, en kon hij er meteen om gaan. De verkoper was wat vroeger terug van vakantie, en Kristof ging er naartoe.Jawel, dat klein meisje, is ons Elientje, op haar 'poseer' stand. Het kind poseert graag, en leeft zich de hele tijd uit als 'pjinsesje'. De verwarmingsinstallatie wordt op het dak van onze bijbouw gezet, dat zuidgericht is, en volgens de verkoper zou dit de temperatuur met 6 graden doen toenemen. Zoals je ziet, bestaan de zwarte matten uit allemaal kleine buisjes waar het water inzit. Door de zon warmen de rubberen matten op, die het water opwarmen. Wel moeten er nog enkele buizen bijgelegd worden, zodat de afstand tussen het dak en het zwembad overbrugd kunnen worden, en hopelijk kunnen we snel genieten van lekker warmer zwembadwater. Ons zwembad geniet altijd van de zon, we hebben nergens hoge bomen, die schaduw geven, maar jammer genoeg is altijd de bovenste laag van ons zwembad warm, en de voetjes, tja, die blijven nu eenmaal fris, en ja, zwemmen zorgt dat je het warm krijgt, maar die verwarmingsinstallatie ook hoor. 

Bij deze, staat ons vorig zwembad hier ook te koop. Hopelijk keurt kapaza het snel goed, en kunnen we een ander gezin ook gelukkig maken, met een zomer vol zwemplezier voor een klein prijsje. Duimen jullie mee? Fijne zondag nog!!!
2 opmerkingen:

  1. Wat een knoeperd zeg! Ik heb zelf een frame 5.49 intex zwembad en dat vind ik al een hele grote! Maar wat een luxe he, zo zwemmen in je eigen tuin! Ik gok zo ook dat jouw tuin wel iets groter is dan de onze;). Maar zo zie maar, liever een handige man dan een brandweerman;)

    BeantwoordenVerwijderen