zaterdag 25 juni 2016

Koop stof! Euh, KOOPSTOP!!!!

Vandaag een leuke voormiddag gehad op de stoffenverkoop van Something Strange in Hasselt. Martina, de eigenares maakt en verkoopt prachtige jurkjes, en regelmatig houdt ze een stoffenverkoop. Ideaal voor meisjesmama's of meisjes zoals we onszelf nog voelen. Veel merkjes en ook veel stofjes die minder 'bekend' zijn, en daarom eens zo leuk. Op die stoffenverkopen, kan je ook koopjes doen, en al vaker kocht ik er Michael Miller aan een mooi prijsje. Ik dacht dat ik uit een meter een rokje en een jurkje kreeg. Of anderhalve meter... Ik ben niet meer zeker, maar het stofje is prachtig!!!!

    

Vandaag was er de soldenverkoop. Via Facebook kon je je aanmelden om een uurtje vroeger te shoppen. Er werd een loting uitgevoerd, en de lucky shoppers mochten een uurtje vroeger komen. MET een vriendin. Katja, the lucky princess (ze gaat overal met de prijzen lopen, en ik gun het haar van harte) werd ook uitgekozen, en kreeg ook een goodiebag. En ik mocht mee als +1. Woopwoop!

Haar jurkjes en rokjes waren ook in uitverkoop, en Katja kocht er enkele van. Bibi hield zich bezig met de stofjes zelf. Nuja, je moet weten, ik en stof kopen.... Das zoals Kristof op AliExpress... ER ZIJN GEEN GRENZEN!!!!!! En we proberen wel, maar op een of andere manier loopt het mis en eindigen we met een winkelwagen vol...

Zoals vandaag dus ook... Hier is de buit van enkel vandaag. In totaal heb ik 88 euro betaald voor 12 meter stof.

 

Ik zou eigenlijk nog een metertje van het groen van de eekhoorntjes willen hebben, maar dat moet nog niet meteen...

Het groen wordt een leuke herfstjurk, hoewel ik mezelf zotverklaar om nu al voor de herfst te beginnen, geeft het huidig weer me geen ongelijk! Komaan he, mannekes hierboven! Ik Wil Zomer! Het bruin ernaast is van Robert Kaufman en wordt normaal een June jurk. De hello Kitty ging ik normaal niet kopen, die koos ik toen ik aanschoof aan de kassa. (yup I suck!) Het paarse met vogeltjes wordt denk ik een Susanne van Compagnie M. en van het stofje onderaan wil ik ook een jurkje maken voor Elien. Ook de zwaantjes wil ik omtoveren tot een leuke jurk, misschien wel met een accentje uit het bloemetjesstof onder de Hello Kitty. De 2 stofjes ernaast worden een Jessy jurk.

Deze aankopen, samen met de soldenverkoop van de lapjeskraam in Maastricht, zorgen ervoor dat ik een overdaad aan stof heb, en nog steeds weinig in de kast voor de kinderen. YUP, ik ben een waardeloze shopper-verzamelaar! Vandaar dat er een koopstop komt. Je leest het goed. Zoals ik ook op de groep Naaien voor Vriendinnen aankondigde, beloof ik hierbij dat ik geen stof meer zal kopen, tot ik 10 kledingstuks gemaakt heb en zo enkele stoffen heb opgewerkt. Gelukkig staan in de huidige La Maison Victor veel patronen die me echt aanstaan. Waaronder een toffe short, een tshirt voor Robbe, een short voor Kristof, ... En het huidige weer moedigt me dan ook aan om weer achter m'n machines te kruipen.

Wie doet mee? Ik heb een Facebookgroep aangemaakt om elkaar te ondersteunen en wat tips en raad te geven. Ook komt er een mogelijkheid om stoffen te verkopen of te ruilen.Zo hebben we weer plek voor de winterstoffen!
1 opmerking:

  1. Haha! Zo herkenbaar! Ben al gaan kijken naar je FB-pagina, maar zo streng zijn voor mezelf... Weet niet of mij dat zou lukken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen