dinsdag 16 augustus 2016

Uitstapje: Irrland

Gisteren zijn we naar Irrland geweest, een pretparkje op anderhalf uur rijden van hier. Lees: een pretpark zonder de bekende rollercoasters, en flitsende attracties maar waar je heerlijk kunt ontdekken, spelen, aaien, schommelen, BBQ'en, ... De facebookrecensies waren dan ook vooral positief, op enkelingen na die een slechte recensie gaven omdat ze op de drukste dag van het jaar geweest zijn.

Ik las het al vaker online, en goedkoop pretpark, met veel diertjes en natuur. 101% mijn ding. Normaal zouden we vorige week gegaan zijn, maar ging dit niet door. Niet erg, dagen genoeg in de grote vakantie, en gisteren was vriendlief dankzij een of andere feestdag ook vrij. Na een knuffelsessie tussen de 2 monstertjes vertrokken we.

We zijn druk aan het potjestrainen met Elientje, dus dat ging ook mee. Flink thuis pipi gedaan, en een droge onderbroek toen we aankwamen. Ze had nog een grote caprisonne opgedronken onderweg naar daar dus je snapt onze fierheid wel. De hele caprisonne kwam eruit eens we aankwamen! Zoooooo fier dat zowel zij als wij waren. en dankbaar omdat Kristof zijn autostoel niet onder pipi hing, want iedereen weet hoe fel hij op zijn wagen gesteld is ;)

Het park bevindt zich tussen veel boerderijen, en letterlijk enkele kilometers van de Nederlandse grens. Ze probeerden een romeinse uitstraling te geven, dus is het wel grappig om hier enkele romeinen te zien, en elders je in een prachtige boerderij omgeving te vinden. Vanop de parking zie je meteen een prachtig vliegtuig! TE GEK!!!! Meteen liepen de kindjes er naartoe. Mezelf inbegrepen!

Je betaalt 6 euro inkom, Van 1-99 jaar, in andere pretparken zijn kinderen onder 2 of zelfs 3 gratis, maar dan betaal je meer inkom. Je kan er ook een bolderkar huren voor 3 euro , die je nadien dus ook terugkrijgt  je geeft je identiteitskaart als borg. Ik merkte wel op dat je voor veel dingen borg moest betalen. Of dat ze regels hadden die je elders niet tegenkomt. Je mag roken, maar je peuken niet op de grond gooien, dus verkopen ze voor de prijs van 0.30 euro wegwerpasbakjes. Het park was dan ook heel proper! Ook jongeren tussen 13-18 zijn niet toegelaten tenzij ze in groep zijn met een begeleidende volwassene. Word je als jongere toch 'los' aangetroffen, moet je het park verlaten zonder retour van geld. Kennelijk hebben ze veel last van overlastjongeren, en begrijp ik dan ook dat ze dit gespuis liever niet in hun park hebben.

De eerste indruk van het park is wel wat chaotisch, zo groot en geen duidelijke aanwijzingen van de attracties, zoals je vb in de Efteling overal bordjes van Vb 'ruigrijck' tegenkomt. Terwijl dit park 80 attracties heeft. We volgden dus gewoon lekker onze neus. Als eerste 'attractie' kwamen we in een atrium terecht, met een grote matras gevuld met water, en jawel, I made Kristof 'hold my shoes', nadat ik me eventjes flink en volwassen gedroeg. Ik wil zo'n ding! Koprol, dutjes, sporten, noem het op en je kan het erop! Proberen snel te lopen ging niet, keiraar, je doet zoveel moeite en komt amper vooruit. Ook had je een mooie speelboot in een zandbak (zeer proper zand) en een blokkenhal. Na hier eventjes gespeeld te hebben gingen we verder. OVERAL vind je vuilbakken, het park is heel proper, en de catering is heel betaalbaar. Een lekker frietje kost 1.5 euro, drank betaal je ook 1.5 euro. Dit park speelt enorm in op gezinnen met meerdere kinderen. Aan bijna elke tafel vind je een BBQ waar je dus je eigen vlees enz op kunt bakken, dit doen we volgende keer. Kolen kan je ook in het park kopen, zodat je dit niet moet meeslepen. Ik ben er zeker van, mochten ze een klein winkeltje opendoen met basis bbq-pakketten en aardappelen in de schil met lookboter, dit een hit werd! Aan deze kiosk heb je ook een mooie binnenspeeltuin, waar we elien 2x zijn moeten gaan zoeken, we waren haar niet kwijt hoor, uiteraard wisten we meteen dat ze daar was. (uchuch)


Mijn 2 snoepers!

Onze gezinsfoto! 
Verderop had je enkele vliegtuigen die omgebouwd waren tot speeltuigen, in eentje had je verlichting en muziek en waande je je op een festival, de glijbaan bracht je naar de realiteit. Lap, mag ik niet hier blijven? Na daar even gespeeld te hebben, gingen we verder. Ik las iets over een maïsbad? We kwamen nog prachtige speeltuigen tegen (allemaal uit inox dus ook onderhoudsvriendelijk), een reuzelslinger waar Miley Cyrus jaloers op zou zijn, en een heerlijk aapjeseiland waar we een mooie gezinsfoto trokken. Het park is groot zoals je kunt zien op deze luchtfoto en is onderling verbonden met tunnels. Heel goed gevonden, in de tunnels zijn mooie schilderijen aangebracht met een beetje humor. Ook zie je dat water heel belangrijk is in het park, ideaal voor zo'n mooie zomerdag als gisteren. Robbe had zijn zwembroek al aan, en in het volgend deel, Irrland-Zuid konden we zijn schoon poepke in zwembroek al aanschouwen. We zagen er veel kleutertjes in een plonsbadje koud water spelen, en de ouders hadden meer last van de kou dan de kindjes. Elientje wou ook 'zjwemme', en na weer een plasje deden we haar badpakje aan. Na wat koudwatervrees maakte ze iedereen nat! Robbe wist waar we zaten en ging naar een grote luchtbal met netten over, klimmen en klauteren dus. Hier konden wij eventjes genieten in het zonneke op de ligbedden. Hier kan ik mee leven! we negeren eventjes kristof die zijn pokedex heeft aangevuld, dus ik genoot! 
In dit deel zie je het Romeinse thema dan weer wel, springkastelen die de 'tempel van zeus' heten, en een gladiatoren-aquaduct, ... Zeer veel waterattracties met heel proper water zorgen voor een aangename verfrissing op een warme dag als gisteren. Er was ook een grote plas met een speelboot en glijbaan, en in het midden een grote toren met een grote draaiglijbaan. Wat verderop heb je zelfs een gigantische haha gefopt, zoek het zelf maar! Er is een groot doolhof, fietsbanen, ... Ook vind je overal kleine huisjes, die je kunt huren voor een dag. Ideaal wanneer je met een grote groep naar daar wilt gaan en 's middags samen wilt BBQ'en, op de site vind je meer informatie over deze 'villa's'. Ik wil het graag eens proberen.

Na hier nog een tijdje gespeeld en geravot te hebben gingen we naar Irrland Noord, ook weer door een mooie tunnel, Irrland Noord is dan weer een heel ander deel, waar je West eerder een dierentuin kunt noemen, en Zuid een Romeins Speeloord, kom je in Noord aan in de echte Boerderij! Weer kwamen we de watermatrassen tegen, een superleuke en goedkope attractie. Een fietsbaan, en een reuze gigantische boerderij! Koeien, paarden, geitjes, varkens (en biggetjes), kippen, ... Bij kippen hoort dus ook maïs en jawel, waar de brandweer verfrissend water spoot, zag ik de hints al. HET MAÏSBAD KAN NIET VERAF ZIJN! 200TON gouden mais, in een hal. 'Hier Kristof, let jij op onze spullen ik ga spelen!' en met een plons dook ik in de korreltjes. Wilt ieman dit ajb integreren in een wellness? Verderop heb je nog een mooie blokkenruimte, een peuterspeelzaal (waar de kleine chef aan het roepen was dat de kat van het dak moest komen, tot jolijt van iedere volwassene), en al snel werd het 19uur. We besloten de dag stilletjes af te ronden, en terug naar huis te gaan. Aan de ingang ruilden we onze bolderkar weer in voor de 3euro en gingen we weer naar huis. Met een tussenstop in Sittard, want na een dag spelen, heb je wel zin in Kentucky Fried Chicken. Robbe at zijn eerste Boxmaster, en door een vergissing kreeg hij de pikante, die hij toch volledig op at.Irrland, u was de max! We komen graag terug! 2 kleine minpuntjes, er zijn echt wel weinig toiletten, en de Nederlandse vertalingen zijn wel grappig, maar totaal niet taalcorrect ;)

Aan de lezers, ik hoop dat jullie het een tof berichtje vonden, en graag lees ik jullie ervaringen ook over Irrland.

3 opmerkingen:

  1. Die bolderkar kost 3 Euro. De borg is je identiteitskaart of rijbewijs ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die bolderkar kost 3 Euro. De borg is je identiteitskaart of rijbewijs ;)

    BeantwoordenVerwijderen