vrijdag 5 augustus 2016

Wie zegt dat woodies voor jongens zijn?

Pokemon, een hype, een rage, een spel dat me tegenwoordig op m'n systeem werkt! Overal vliegen ze rond je oren... En waar het mensen hoort samen te brengen, maakt het in mijn ogen mensen eerder asociaal... 'He, je ziet er leuk uit, zin om eentje te gaan drinken?' Wordt vervangen door 'He, je zit op een rattata!' Want jawel, die kom je ook overal tegen! Maar echt overal! Nu, het heeft ook zijn voordelen. Sinds een week stond er een gigantische Pokébal, je weet wel, Miley would wreck it!, aan het YUP-hotel. Een heus event werd opgezet, en gisteren zakten 3000 personen af naar die bal. Waaronder mijn wederhelft en Robbe, die daar 2 vrienden zouden tegenkomen. Ikzelf verveelde me wat, en had na een een dagdienst nog eens tijd om achter m'n machinewinkeltje te zitten.

Oorspronkelijk wou ik een cardigan naaien voor Robbe, Maar gezien de maten van La Maison Victor van 128 meteen naar 134-140 gaan, had ik schrik dat dat manneke zou verzuipen in de laatste maat. Hij was nog niet thuis om hem na te meten. Intussen is hij thuis, en ben ik dankbaar dat ik geen 134 uitgeknipt heb, gezien meneertje ruim toekomt in een 128. Dus werd Elientje m'n volgend slachtoffer. Het kind heeft nu eenmaal een zwaar leven.

Ik keek in m'n stoffenschap (wat ooit begon als een ordelijk rek, is nu een berg.... En vond er een prachtig restje van een Astertrui die ik ooit maakte. De kleuren pasten mooi bij mij, gezien Elien een mini-ik ben, moest ik dus niet voor haar houden om te weten of het haar zou staan. Kristof vond de trui ook mooi bij mij staan, waarvoor dank lieverd.

Het patroon bestaat uit 7 delen, 3 grote (voorpand, achterpand en mouw), en 4 boorden (mouwen, onderkant vp onderkant ap en de kraag). Je kan dan ook mooie stoffen combineren. Ik koos een 98, gezien ons tuttemieke 3 wordt in november. op een kleine 2 uurtjes stond het helemaal met de overlock in elkaar. Zaaaaaaaaalig machien! Echt! Hij is een tijd geleden binnengebracht bij de bekwame man van Naaimachines De Zwaan, en bolt als niks! Het is de beruchte Singer overlock uit de Lidl. Ja, hij maakt lawaai, en Ja, hij is moeilijk in te rijgen. Maar ik kon hem voor een prijsje kopen, en hij werkt super!

Na de pokémonsisser, bracht een vriendin Robbe naar huis en trok Kristof op pokéjacht met haar zoon, en toen de laatste thuiskwam stak de cardigan al in elkaar. Kristof zei meteen 'oh die is mooi!!!', en koos de donkerblauwe kamsnaps uit. Dank u schat, bij nader inzien zijn de donkerblauwe echt mooier dan de oranje die ik koos. En na een nachtfoto had ik deze morgen tijd voor een poseer-foto. Zeg wat je wilt, maar het poseren... Ja dat kan ze!

Als kleine tip, wanneer je kamsnaps wilt gebruiken, plak wat vlieseline erachter, want het stof is een beetje te soepel, en ik heb schrik dat je het vestje zou vernielen door ze open te willen doen.

Het stof kocht ik op de lapjeskraam maar ik weet niet of ze hem nog hebben. De kamsnaps kocht ik bij een groepsaankoop. Het model bij Dr Dupon in Hasselt.

Model: Elien
Poseur: Robbe
Patroon: Woody cardigan uit LMV

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ja, ze is in de wolken ermee, ik ben blij dat de maat mooi valt.

   Verwijderen
 2. Maar 2 uurtjes met de lock? Dan moet die toch ook op mijn lijstje komen! Merci! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, vergeet dan wel geen vlieseline te strijken als je met kamsnaps werkt ;) Ik vind al die overlock-creaties hemels! Waarom brengt lmv daar eens geen boek over uit?

   Verwijderen